martes, 20 de enero de 2015

Lesson 30. Sunday Roast

On Sundays every pub offers the public the classical Sunday Roast for lunch for a fair price. It consists in roast beef, pork or chicken with roasted new potatoes, Yorkshire puding and gravy. Every meal is served with a mixture of steamed or boiled veg too (no one came up with frying them in olive oil and garlic, for instance, despite it'd be so easy and tasteful). Often the families eat out on weekends when the opening cooking hours are much longer and flexible than on weekdays. I´m keen on the old pubs, usually located in little villages not far from the town, because their cooking is more traditional. If you don't book a table you run the risk to lose your lunch because there are plenty of people. One of them is 'The Red Lion' in West Deeping, within four miles from Stamford. It has a rear garden with a playground area and wooden tables and benches. We have to go in Summer again, to enjoy the outside. There are also several board games such as chess or chequers, domino, playing cards and others that make the waiting time easier for you and for your children.
Another reason to have lunch in a pub is the beer. In England the world of  the beer is immense, so which way to go?: dark beer, ginger ale, light ale, kvass, lager, draft Pilsner, wheat beer.....whichever of them is worth to taste, at least, once. The inconvenience is the price, because alcoholic drinks pay high tax, and it has its impact in the final price, around four pounds a pint (half a litre). Don't order por half a pint, the beer is not getting warm tough it takes one hour to drink it, and the barman will think that you're too cuddly. 



Los domingos cada pub ofrece al público el clásico Asado de los Domingos para almorzar por un precion razonable. Cosiste en ternera, cerdo o pollo asado con patatas nuevas asadas, un pastel de hojaldre y salsa. Cada plato se sirve con una mezcla de verdura al vapor o asada (a nadie se le ha ocurrido rehogarla con aceite de oliva y ajo, por ejemplo, a pesar de lo fácil y sabroso que sería). A menudo las familias comen fuera los fines de semana, cuando el horario de cocina es mucho más amplio y flexible que los días entre semana. Me interesan más los pubs antiguos, a menudo ubicados en pequeños pueblecitos no lejos de la ciudad, porque su cocina es mas tradicional. Si no reservas mesa corres el riesgo de perder el almuerzo porque hay muchisima gente. Uno de ellos es `The Red Lion' en West Deeping, a cuatro millas de Stamford. Tiene un jardín trasero con una zona para que jueguen los niños y mesas y bancos de madera. Tenemos que ir de nuevo en vernao opara disfrutar de la parte exterior. Hay también diversos juegos de mesa como ajedrez o damas, dominó, cartas y otros que te hacen más llevadera la espera a tí y a tus niños.
Otra razón para comer en un pub es la cerveza. en Inglaterra el mundo de la cerveza es infinito, de modo que ¿por cuál decidirse?: cerveza negra, de gengibre, ligera inglesa, de centeno, rubia, pilsner de barril, de trigo.... cualquiera de ellas merece ser probada, al menos, una vez. El inconveniente es el precio, porque las bebidas alcohólicas pagan impuestos altos y esto tiene su impacto en el precio final, alrededor de cuatro libras la pinta (medio litro). No pidas media pinta, la cerveza no se va a calentar por más que tardes una hora en tomarla, y el barman va a pensar que eres demasiado "blandito".

No hay comentarios:

Publicar un comentario